10 tips voor betere foto's op jouw website

10 Tips voor goede foto’s op jouw website!

Het klinkt misschien als een slechte openingszin van een fotograaf, maar een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Goede content voor je website, maar ook voor je social-mediakanalen, is ontzettend belangrijk in deze tijd. De beelden zorgen ervoor dat mensen beter en sneller begrijpen wat jij wil vertellen. Toch komen we nog erg veel websites en andere mediakanalen tegen, waarvan het beeldmateriaal verre van optimaal is. Daarom hier, 10 tips voor betere foto’s op jouw website!

1. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, maak je foto’s zelf!

Stockphoto’s kunnen gewoon echt niet meer in deze tijd, dus maak je foto’s zelf. Je wordt er een stuk creatiever van, je hebt iets om over na te denken, en bovendien het geeft een goed gevoel als het is gelukt. Als bedrijf wil je altijd goed in beeld zijn, en je eigen verhaal vertellen. Dat kan uitstekend in een mooie set (uiteraard zelf gemaakte) foto’s op jouw website of social mediakanaal!
 

2. Zorg voor scherptediepte in je foto.

Scherptediepte betekent dat het onderwerp waar jij op focust loskomt van de rest van je foto. Het onderwerp is mooi scherp, en alles wat er verder niet toe doet verdwijnt in een wazige achtergrond.  Hier wordt de foto rustiger van, je kan de overige ruimte gebruiken voor tekst, en het ziet er simpelweg gewoon goed uit.

3. De regel van de derden.

Symmetrie staat altijd al in verbinding met de klasse van een object of voorwerp. Het zorgt voor een aantrekkelijk beeld door de balans en stabiliteit. Het kan een heel mooi rustig beeld opleveren, maar dat kan ook averechts werken. Het is snel erg saai en niet boeiend, en dat is juist wat je moet voorkomen met beelden op internet! Zorg ervoor dat je focus niet altijd in het midden van je foto ligt. Verplaats het is naar links of rechts, zo wordt een foto meteen een stuk spannender en leuker om naar te kijken terwijl het beeld hetzelfde verteld. Bovendien geeft het ook meteen meer ruimte, om bijvoorbeeld tekst kwijt te kunnen. meer uitleg daarover, vind je hier.

4. Zorg voor goede belichting tijdens het fotograferen.

Misschien wel de belangrijkste tip in dit rijtje. Gebruik een statief en een langere sluitertijd in plaats van de standaard flitser in je camera. Deze geeft al snel een hele kille sfeer, en dat is natuurlijk niet wat we graag zien. Een foto met langere sluitertijd zorgt voor een heldere foto met mooiere volle kleuren.

5. Zorg ervoor dat de achtergrond op je foto’s niet te druk of afleid.

Het is erg hinderlijk en bovendien schept het ook alleen maar onrust. Probeer is foto’s te maken met een lager diafragma, zodat je sneller een wazige achtergrond krijgt.

6. Probeer en experimenteer.

Hoe klein het ook is, een idee in je hoofd is maar gewoon een gedachte. Er is maar 1 manier om erachter te komen als het werkt, en dat is experimenteren! Probeer nieuwe hoeken en composities, andere manieren om je onderwerp naar voren te krijgen en wees creatief met licht. Dit levert vaak al bijzondere foto’s op, zolang je maar probeert en experimenteert!

7. De juiste kwaliteit.

Foto’s, video’s en ander beeldmateriaal hebben simpelweg goede resolutie en kwaliteit nodig om je website of social mediakanaal kracht bij te zetten. Zo zorg je voor een ruisvrije foto door je ISO laag te houden, scherptediepte door middel van een lager diafragma, en door een snellere sluitertijd zorg je ervoor dat je foto scherp is!

8. De werking.

Breng je een nieuw product op de markt? Laat zien hoe het werkt! Mensen willen graag alles over het product weten voordat er wat besteld wordt, want we blijven tenslotte toch Nederlanders. Ook als je kleding of accessoires op de markt brengt, kan je met de foto’s goed laten zien wat je uiteindelijk voor je geld op de deurmat krijgt. Wees creatief!

9. Wees consistent.

Bied je meerdere producten aan? Zorg ervoor dat dan alle producten op dezelfde manier gefotografeerd worden, zodat je webshop er strak en overzichtelijk uit ziet. Gebruiksvriendelijke websites komen tenslotte veel beter uit de test, en zo word je ook beter gevonden op Google.

10. Huur een fotograaf in.

Mocht het je allemaal teveel worden, heb je er geen tijd voor of vind je het simpelweg te moeilijk, is dit de oplossing. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en zo ook een fotograaf. Bovendien kan je er jaren plezier van hebben en haalt het de kwaliteit van je website erg omhoog!

Denk jij dat je meer uit je fotografie, social media of website te kunnen halen? Dan kunnen wij jou helpen. Neem contact op via de website, of loop even binnen bij Supreme Media, Hammerstraat 24 in Epe!

10 tips voor website fotografie