Facebook verwijderd apps!

Na het grote Cambridge Analytica-schandaal heeft Facebook een onderzoek gestart naar 1000en apps. Het gaat hierbij om de games die je op Facebook kunt spelen. Het blijkt namelijk dat heel veel van deze games jouw gegevens, die je moet invullen om zo’n spelletje te kunnen spelen, misbruiken!

 

Inmiddels heeft Facebook al 200 apps verwijderd. Maar dit betekend niet dat deze apps voor altijd zullen verdwijnen. Mocht er nou geen teken zijn van gevaar of een verdacht iets, dan kunnen de apps weer terug op de site. Zo niet, dan blijven ze weg. Ook als de gamedesigners van zo’n app een controle weigeren, wordt de app zonder pardon verwijderd van Facebook.

 

Iemand van Facebook zou letterlijk langs komen om te onderzoeken of deze apps daadwerkelijk misbruik maken van de data die ze ontvangen. Maar goed, het meest misselijke is dat het uiteindelijk geen goeds meer doet. Mochten er nou nog meer apps zijn die gegevens van personen dus misbruiken, dan zijn die allang verhandeld. Daarbij is het natuurlijk wel goed van Facebook om er alsnog achteraan te gaan om de schade zo laag mogelijk te houden, maar dit is natuurlijk niet goed te praten.

 

En hoe kom je er nou achter welke apps dit nou zouden doen? Daar kom je alleen achter om in je lijst van games te kijken. Facebook houdt verder alles voor zich. Daarbij is er namelijk al genoeg uitgelekt zou je denken…

 

Wat Facebook verder betreft hebben ze er niet veel last van. Na het schandaal is de aandelenkoers weer mooi op z’n oude niveau. Geen zorgen voor Mark dus.