marketing tips-marketing-tips-2018-digitale marketing-social media-supreme-media

Marketing tips voor 2018!

Allereerst, natuurlijk de beste wensen namens het Supreme Media team! Om het jaar goed te beginnen hebben wij speciaal voor u een lijstje met een aantal marketing tips gemaakt voor het nieuwe jaar. De digitale wereld veranderd ontzettend snel en is soms lastig bij te houden, maar met deze tips heeft u in ieder geval een goede basis voor het nieuw jaar!

 

  1. Veiligheid

Veiligheid online wordt steeds belangrijker, en dat zal in 2018 niet anders zijn. Is je wel eens opgevallen dat de browser van google aangeeft dat een site “veilig” of “niet “veilig” is?  Hieronder 2 screenshots die je wellicht al een keer gezien hebt:

marketing tips-veilige-verbinding-internet-webdesign-supreme media-epe-marketing-digitale marketing-social media-tips-2018

marketing tips-veilige-verbinding-internet-webdesign-supreme media-epe-marketing-digitale marketing-social media-tips-2018

Een veilige website schept ten eerste natuurlijk meer vertrouwen bij website bezoekers, maar dat is niet de enige reden. Regelmatig komen er in het nieuws persberichten voorbij waarbij te zien is dat er grote websites zijn gehackt of dat er pogingen zijn gedaan om dit te doen. Als uw website niet veilig is op het moment dat het gehackt wordt, kunnen de hackers ontzettend veel persoonlijke informatie tappen als mensen dit hebben ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan betaalinformatie op online winkels, emailadressen adressen en telefoonnummers.

 

  1. Linked-In

Linked-In heeft de afgelopen tijd een goede comeback gemaakt. Eerst werd het enkel gebruikt om je eigen netwerk snel en effectief te onderhouden, maar dat is in 2018 wel anders. Vooral het dagelijks gebruik van Linked-in is enorm gestegen, en dat is natuurlijk goed nieuws voor zowel particuliere als bedrijfsmatige partijen.

Het platform wordt steeds meer gebruikt voor ‘employer branding’. Dit wil zeggen dat een werkgever zich zo goed mogelijk naar buiten brengt om op te vallen in de markt. Ook zzp’ers kunnen door middel van het schrijven van korte berichten (ook wel blogs genoemd) hun netwerk op de hoogte stellen van zijn of haar laatste ontwikkelingen als ondernemer.

Vooral het gebruik van Linked-In is veel makkelijker geworden. Het delen van content gaat veel gemakkelijker en effectiever, kortom het is bruikbaarder dan ooit tevoren!

 

  1. Videocontent

Videocontent is hot! Vooral op social media zie je deze dagen steeds meer video’s voorbijkomen in uw tijdlijnen van bijvoorbeeld Facebook en Instagram. De mens is gek op bewegend beeld, en zo gaf de Mark Zuckerberg (de oprichter van Facebook) begin 2017 aan dat videocontent zou gaan groeien. Nu, een jaar later, is te zien dat hij hier zeker gelijk had en dat is grotendeels te danken is aan nieuwe apps om videocontent te verwerken. Je hoeft geen videograaf meer te zijn om korte en doeltreffende video’s te maken en de bewerken, en de gemiddelde kijker zal niet zo snel afkeurend zijn op de kwaliteit van de video. Als de informatie relevant is, zult u snel resultaat zien!

 

  1. Chat

Het is steeds normaler geworden om met bedrijven in contact te komen via bijvoorbeeld WhatsApp. Voor een klant is het sneller om daar een vraag te stellen dan via een langdradig menu per telefoon. Ook de overheid en kleinere bedrijven communiceren met hun klanten via WhatsApp of Facebook Messenger.

Het voordeel is dat je het deels kunt automatiseren, en zo de eenvoudige vragen laat beantwoorden door een chatbot. Als het ingewikkelder wordt, neemt een mens het uiteindelijk weer over. Het contact wordt zo makkelijk en snel mogelijk gemaakt voor zowel de klant als het bedrijf zelf. Chatbots zijn een stuk goedkoper dan mensen dus daar kun je weer mee besparen op personeelskosten.

 

  1. Mobile first

Een jaar geleden gaven we het al aan voor 2017: mobiel wordt steeds belangrijker. Zonder een mobiele site mist u een groot gedeelte van uw doelgroep. Maar organisaties als Google gaan dit jaar een mobile first strategie aan. Want wist u dat van alle tijd die we op social media besteden, maar liefst 80 procent op onze mobiel spenderen? En dan we gemiddeld 150 keer per dag op onze mobiel kijken? Een goede reden om uw website mobiel vriendelijk in te richten, maar ook uw campagnes.

 

Dit waren namens Supreme Media de eerste tips van 2018. Bent u toe aan een nieuwe website, of wilt u enkel advies over webdesign en/of grafische uitingen? Loop even bij ons binnen bij ons pand aan de Hammerstraat te Epe nummer 24 of plan hier je afspraak met ons team!