Peperdure Mac Pro wordt aangezien voor kaasrasp

De nieuwe Mac Pro (Apple computer) is binnenkort te koop van 5999 dollar. In reacties op social media gaat echter vooral over het smakelijke uiterlijk van de computer.

Apple heeft zijn nieuwe krachtigste computer gepresenteerd, de Mac Pro. Met 2 x 24 core processor en een uitbreidbaar werkgeheugen tot 1,5 terabyte heeft het apparaat indrukwekkende specificaties en daarom kan de prijs dan ook oplopen tot 50000 dollar. Maar wat na de presentatie het meest blijft hangen, is de overeenkomst met een doodgewone kaasrasp.

Kijkers van de presentatie van Apple stormden direct naar Twitter om hun observatie over de Mac Pro te delen.

Ook heeft Apple op Twitter en YouTube de omslagfoto veranderd in een foto van de nieuwe Mac Pro. Dit zorgt voor de nodige verwarring bij mensen die de presentatie niet hebben gezien.

Prullenbak en tandenborstel

Apple is vaker slachtoffer als het gaat om het design van de producten. De vorige Mac Pro werd al snel ‘de prullenbak’ genoemd, vanwege het ronde en blikkerige uiterlijk.

Toen de draadloze oortjes AirPods werden gepresenteerd, kwamen de grappenmakers pas echt goed op gang. De meest kloppende vergelijking was de overeenkomst met de opzetstukjes van een elektrische tandenborstel.