‘Twee nieuwe iPhones krijgen drie camera’s achterop’

De twee nieuwe high-end iPhones die later dit jaar moeten verschijnen zouden een driedubbele camera krijgen, niet alleen de grootste versie.

Dat zeggen bronnen van Chinese toeleveranciers tegen het Japanse Apple-blog Macotakara. Volgens de bronnen krijgen de nieuwe iPhones opnieuw oled-schermen, dit meer met formaten van van 6,1 en 6,5 inch. De huidige iPhone XS heeft een 5,8 inch-scherm, de iPhone XS Max heeft een 6,5 inch scherm. De iPhone XR heeft een 6,1 inch lcd-scherm.

In tegenstelling tot twee eerdere geruchten zouden beide nieuwe iPhones de driedubbele camera krijgen, niet alleen het grootste model. De iPhone XS en XS Max hebben allebei dezelfde camera met dubbele lens, maar voorheen had alleen het grote iPhone Plus-model een dubbele camera. Waar de derde lens voor zal dienen, is nog niet duidelijk. Sommigen denken dat de derde lens gebruikt wordt voor verbeterde augmented reality, anderen wijzen weer op betere prestaties bij weinig licht of een grote optische zoom.

De bronnen van Macotakara claimen ook in tegenstelling tot eerdere geruchten dat iPhones ook dit jaar nog steeds de Lightning-aansluiting behouden, en niet in navolging van de iPad Pro een UUSB-C-aansluiting krijgen. Wel zou er voor het eerst een Lightning naar usb-c-kabel bijgeleverd worden, inclusief een 18 watt-snellader.

De nieuwe iPhones zouden net als de Samsung Galaxy S10en recente Smartphones van Huawei twee kanten op draadloos kunnen laden. Zo kan de ene iPhone met de andere worden opgeladen, of kunnen gebruikers het doosje van hun AAirPods op de achterkant van hun iPhone kunnen leggen om die draadloos op te laden.