Van AirPods naar TicPods?!

Je hebt ze vast al wel eens gezien. De draadloze oordopjes van Apple: Airpods. Sommige mensen vinden het een halve tandenborstel in je oor, sommigen vinden het de uitvinding van de eeuw. En dat lijkt ook zo te zijn, aangezien ze niet aan te slepen zijn! Apple kan de aanvraag nauwelijks bijbenen qua productie. Het techbedrijf Mobvoi viel dat natuurlijk ook op en kwam daarom met het idee om deze uitvinding ook mogelijk te maken voor Android telefoons. Een beetje als hun kopie van de smartwatch. Daarbij zijn die oordopjes niet alleen voor Android, maar ook voor Apple gebruikers!

 

 

Ze krijgen de naam ‘TicPods Free’ en via Indiegogo heeft de campagne om de dingen te laten maken al meer dan 2 miljoen dollar opgeleverd! De geschatte levertijd zal rond juli 2018 zijn. Het schiet dus al aardig op. De TicPods zijn ook draadloos en ze zien er bijna hetzelfde uit als de AirPods. Je krijgt er ook een doosje bij om ze op te laden zodat je er 18 uur mee vooruit kan, ze zijn IPX5 waterproof en ook nog eens noise-cancelling. Je kunt ze gebruiken om muziek te luisteren, je digitale assistent te activeren en natuurlijk ook om een belletje te plegen.

1 van de dingen die TicPods anders doet dan de AirPods is dat ze aan de zijkant van de oortjes een plat oppervlak gemaakt hebben, waarmee je het volume kan regelen. Door naar boven te vegen met je vinger gaat het volume omhoog en vice versa. Best slim bedacht!

Een ander voordeel is dat ze niet alleen in het wit verkrijgbaar zijn, maar ook in donkerblauw of rood! Bij Apple ben je zo goed als verplicht om met wit genoegen te nemen en dat kan nu anders! Voor sommige mensen kan dit de trigger zijn om voor de TicPods te kiezen in plaats van de AirPods.

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen. Zo hebben de TicPods niet de aparte W1-chip die Apple gebruikt, waardoor je super makkelijk je oortjes kunt koppelen aan je telefoon of andere apparaten. De TicPods zijn ‘gewoon’ Bluetooth 4.2. Dat kan dan weer een nadeel zijn als je je telefoon niet dichtbij genoeg hebt, waardoor je bereik dan dus weg kan vallen. Maar goed, zo heeft ieder voordeel zijn nadeel. En om het nou echt een nadeel te noemen?

Ja, en nu hoor ik je al denken. Hoeveel gaan die dingen kosten? Nou, dat valt enorm mee. Voor €85,- heb je al zo’n leuk setje met lader erbij. Dit is een enorm voordeel, aangezien de AirPods het dubbele kosten! Daarbij zijn de andere draadloze oordopjes van bijvoorbeeld Sony en Jabra zijn mogelijk nog duurder! Daarbij meldt Mobvoi in de campagne al dat je sowieso een jaar garantie krijgt en dat ze je ook een enkel dopje kunnen opsturen mocht je er 1 kwijt raken!

Ideaal dus. Mocht je nou nog wat overhouden van je vakantiegeld, dan kun je dus alvast investeren in deze oordopjes! Het is dan nog wel even wachten en daarbij weet je ook niet wat je nou precies gaat krijgen en hoe het bevalt, maar als je echt een liefhebber bent van de draadloze oordopjes dan is het misschien wel een gokje waard!