waarom-is-een-responsive-website-belangrijk?

Waarom is een responsive website belangrijk?

Je kent het vast. Het was een drukke dag, op school of op je werk, en wilt nog even je Facebook tijdlijn bekijken. Je gaat op de bank zitten en pakt je telefoon erbij, opent de app en begint met scrollen.

 

Tussen alle video’s, memes en updates van bedrijven ziet dat een van je vrienden op Facebook een nieuwe auto heeft gekocht met een link naar de garage, omdat hij er zo tevreden over is. Je klikt op de link om even een kijkje te nemen uit belangstelling, maar het enige wat je ziet is kleine horizontale strepen en wat gekleurde vlakken wat foto’s moeten voorstellen. Je moet enorm inzoomen om het te kunnen lezen, en moet blijven scrollen om bij de juiste zin te blijven. Binnen een paar seconden kies je ervoor om deze te verlaten, want wie heeft er tegenwoordig nou geen responsive website?

Even wat kleine feitjes op een rij. Wereldwijd zijn er bijna 3,5 miljard internetgebruikers. Ruim 350 miljoen mensen alleen maar hun telefoon gebruiken om te surfen op het web. Deze groep mensen pakt dus nagenoeg of nooit een laptop of desktop om even rond te neuzen op websites. Wij van Supreme Media verwachten dat de groep die alleen zijn of haar telefoon gebruikt alleen maar toeneemt, omdat de mogelijkheden nagenoeg hetzelfde zijn als met de desktops en laptopts van tegenwoordig. Een logisch gevolg is dat de groep desktopgebruikers daalt, en dat is juist de reden waarom jij voorbereid moet zijn!

Je website scoort beter met een responsive website.

Als je een website hebt die op meerdere apparaten goed te gebruiken is, dus je telefoon, tablet en desktop of laptop, scoort je website beter binnen Google. Google is nog steeds de grootste zoekmachine van het moment en dat blijft voorlopig ook wel zo. Buiten dat Google ontzettend groot is, proberen ze de zoekresultaten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij degene die de zoekterm heeft ingevuld. Dit doen ze door eisen/ voorkeuren aan websites te stellen, en een responsive website is daar een van.

 

Aangepaste snelheid op elk apparaat.

Als een telefoongebruiker jouw website wil bekijken, en het is traag, hij of zij moet veel inzoomen en de afbeeldingen laden niet nodigt dat niet echt uit om er lang te blijven. Een mobiele verbinding is altijd minder snel dan die met een laptop of desktop met goede wifi, en daar is wat op bedacht! Je stelt de website zo in dat hij automatisch mee schaalt met het apparaat wat jij gebruikt. Je kan de website zo instellen dat de afbeeldingen kleiner worden, of dat je zelfde de grote afbeeldingen niet ziet. Op zo’n klein scherm overstemmen beelden al snel de inhoud, en op desktopschermen zijn grote afbeeldingen juist een toevoeging.

 

Hoe nu verder?

Je kan nu natuurlijk gelijk naar het reclamebureau op de hoek van de straat rennen en vragen als zij een responsive website kunnen bouwen, maar Google wil je ook graag helpen om te kijken wat jij nou kan doen aan je eigen mogelijk responsive website. Hier een klein stappenplan met wat verschillende opties!

–        Check via deze link als jouw website mobielvriendelijk is of niet.

–        Analyseer en optimaliseer de inhoudt van jouw website hier.

–        Lees hier enkele zeer goede tips over een responsive website voor mobielgebruikers.

 

Kom je er niet uit, of wil je meer uit jouw website halen? Wij van Supreme Media zijn ten alle tijden bereid om u te helpen en adviseren over alle inns en outs omtrent responsive websites. Bel ons, of neem contact op via de website om een afspraak te plannen!