waarom wij met wordpress werken!

Waarom wij met WordPress werken!

Er zijn veel verschillende websites waar je online een website kan bouwen, of laten bouwen. Ieder systeem heeft zijn eigen redenen waarom zijn of haar systeem de beste is, maar waarom gebruiken wij van supreme media alleen WordPress? Tijd voor uitleg!

 

Maar eerst een korte uitleg wat WordPress eigenlijk is en hoe het werkt. WordPress is een CMS (Content Management Systeem) die door iedereen te gebruiken is. Een CMS is een systeem waar je je website mee kan bouwen, vullen en beheren. Het was eigenlijk een systeem om mee te bloggen, maar door de jaren heen heeft WordPress zich zo erg uitgebreid met verschillende functionaliteiten dat het inmiddels een volwaardig CMS te noemen is!

 

1.Het is gratis

Goed, nu je weet wat WordPress is gaan we nu door met de feiten waarom wij het gebruiken en aanraden. Als eerste, het is gratis! Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, en er zijn uiteraard ook betaalde thema’s en functies. Mocht je van plan zijn om een WordPress website te gaan maken, kan je eerst zelf kijken en ondervinden als het is wat jij zoekt.

 

‘WordPress is makkelijk om te gebruiken, en dat is fijn voor zowel de website bouwer als de gebruiker’

 

Als 2e is WordPress ontzettend makkelijk om te gebruiken, en dat is fijn voor zowel degene die de website maakt en voor het gebruik. Het is overzichtelijk, het is volledig om te zetten naar je eigen hand en stijl, en ziet er simpelweg gewoon goed uit. Nagenoeg alle thema’s zijn responsive, en dat betekend dat het zowel op computer, tablet en telefoon te bekijken en gebruiken is.

 

3. WordPress is uitgebreid

Als 3e reden, WordPress is ontzettend uitgebreid. Er zijn verschrikkelijk veel plugins waarmee je nieuwe functionaliteiten kan toevoegen aan je website, en zo zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Er zijn eigenlijk geen functies te bedenken die niet tot de mogelijkheden hoort van WordPress.

 

4. Zoekmachines

De 4e reden is dat websites met een WordPress systeem het heel goed doen in de zoekmachines. De geschreven code achter je website is optimaal geschreven om het indexeren door Google zonder problemen te laten verlopen. Je moet het wel zelf doen, door middel van goede teksten, titels, de juiste zoekwoorden, afbeeldingen en eventueel zelfs video’s. Gelukkig zijn hier hele goede plugins voor die jou hiermee kunnen helpen, en daar hoef je echt geen professionele website bouwer te zijn.

 

5. Social Media

Als 5e en laatste reden willen we het graag over social media hebben. Het WordPress systeem is ontzettend makkelijk te integreren bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest. Je zult ze vast niet allemaal gebruiken, maar het is goed om op je website te laten zien dat je ook te volgen bent op social media. De verschillende platformen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven en worden er dan ook veel vaker bij gepakt dan dat de gebruiker elke dag naar je website surft om te kijken als er nog een update is geplaatst 😉

 

Meer weten over WordPress, advies, of wil je door ons jouw WordPress website laten bouwen? Neem dan contact met ons op via deze link!