Supreme Media Epe | Mobile first

Mobile first!

Tien jaar terug stond in iedere briefing: alle informatie moet binnen drie klikken vanaf de homepage bereikbaar zijn. Dat bleek soms onhaalbaar en soms zelfs ook helemaal niet nodig. Intussen staat in diezelfde briefings: onze nieuwe website moet mobile first zijn. “Als we zorgen dat het werkt op de smartphone, werkt het ook op tablet en desktop.” Toch?

Goed, even terug naar het begin. De ‘3 click-rule’ is in het leven geroepen om website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Vanaf de homepagina moesten alle functies van de site binnen 3 muisklikken beschikbaar zijn. Klinkt logisch toch? Later bleek uit onderzoek dat het aantal clicks op een website minder belangrijk is dan het succes. Simpel gezegd, de websitegebruiker klikt door zolang hij of zij het gevoel heeft dat de gebruiker dichter bij het doel komt.

En nu terug naar de basis van dit artikel. Mobile first. Ruim 75% van websitegebruikers gebruiken bijna alleen maar de telefoon. Daarom is het belangrijk dat uw website goed bruikbaar is op smartphone formaat. Zorg er daarom voor dat de website zo simpel mogelijk is en dat er zo min mogelijk nutteloze functies op staan. Over het algemeen worden websites per telefoon bekeken om even snel iets op te zoeken, en niet om even uitgebreid naar uw website te kijken.

Uiteraard heeft mobile first net als de ‘3 click-rule’ nadelen. Mobile first websites zijn minder goed te herkennen en onderscheiden gaat een stuk lastiger. U hoeft eigenlijk nagenoeg niet na te denken over vlakverdeling want dat valt automatisch en een format. Als je begint met het ontwerpen van een website op klein scherm, is er eigenlijk ook geen ruimte voor versieringen en opvulmateriaal. U houdt uiteindelijk een goed bruikbare website over, maar deze zal zich ook minder onderscheiden van uw directe concurrentie.

Wilt u nou ook een strakke website die op zowel desktop, tablet en telefoon te gebruiken is? Loop even binnen bij ons pand aan de Hammerstaat 24 in Epe, of neem contact met ons op via onze website, die natuurlijk ook op telefoon te gebruiken is 😉