Supreme Media Epe | (Re)branding met klein budget, het kan!

(Re)branding met klein budget, het kan!

Een goede branding is ontzettend belangrijk en al helemaal als u een eigen onderneming draaiende moet houden. Het opstarten van een eigen business is eenmaal een investering, maar waar moet je nou op letten? Wat is een investering waard en wat kan later eventueel ook nog? Wij van Supreme Media gaan je helpen!

Een klein budget hoeft niet nadelig te zijn. Het dwingt je om creatief te zijn en in oplossingen te denken en dat stimuleert alleen maar. Baan je eigen weg en vind zelf oplossingen in plaats van dat je een willekeurig persoon op het internet volgt. Als u straks eigen onderneming hebt kom je hoogstwaarschijnlijk andere problemen tegen die nog niemand anders heeft gehad, dan zal je het wel zelf moeten doen en dit levert vaak unieke en creatieve ideeën op.

  1. Kijk kritisch naar uw eigen dienst of product.

Branding is geweldig. Maar laten we eerlijk zijn, zonder een goed product of een unieke dienst kom je nergens. Zorg dus dat u daar voldoende tijd in steekt voordat u aan de slag gaat met logo’s, een website en de marketingstrategie.

Als je product of dienst staat als een huis, kan je pas door met de volgende stap. Vertrouwen winnen van je doelgroep is in het begin ontzettend lastig, en het is ontzettend zonde als je eerste klanten ontevreden zijn. Dan bent u ze sowieso kwijt, misschien tijdelijk of zelfs definitief.

  1. Zorg voor duidelijkheid.

Lost jouw product of dienst een probleem op? Geweldig! Maar zorg dan wel voor een duidelijk verhaal. Branding is vooral duidelijk zijn, zodat potentiele klanten meteen weten dat ze bij uw bedrijf moeten zijn, of juist niet. Kunt u het in 1 zin samenvatten? Doe dat dan vooral. Als het verhaal voor de klant duidelijk is, is het dat ook voor uw collega’s. Een duidelijk verhaal helpt ook alles op de rails te houden binnen uw bedrijf!

  1. Goede content is de sleutel.

Bij branding hoort ook goede content. Branding staat voor identiteit, en wij kunnen ons geen beter manier voorstellen dan dit te uiten door beeld. Foto’s en misschien zelfs video’s kunnen in een korte tijd een heel duidelijk beeld geven bij een bepaald product of dienst, en het staat natuurlijk ook veel leuker dan een lap saaie tekst.

Over tekst gesproken, mocht u zelfs een website hebben voor uw onderneming, is een blog een zeer goede toevoeging voor uw vindbaarheid. Schrijf een blog die makkelijk weg leest met goede inhoud en een vleugje humor hier en daar. Kortom, goede content is zeer belangrijk op het gebied van vindbaarheid en branding!

  1. Leer van anderen.

Toen wij hierboven aangaven dat je niet een willekeurig persoon op het internet moest opvolgen, bedoelden wij niet dat u er niet van kan leren. Branding is en blijft belangrijk, en u zal er ook tijd in moeten blijven steken. Dit kan door vak gerelateerde blogs te lezen of door bijvoorbeeld fysiek met iemand af te spreken in hetzelfde vakgebied. Elke startup loopt tegen problemen aan, en als je elkaar daar mee kan helpen is het toch alleen maar mooi meegenomen? Vooral fouten durven maken is belangrijk, soms is een stapje terug nodig om er daarna weer 3 vooruit te kunnen.

Supreme Media kan u helpen bij uw website, uw content maar ook voor advies op het gebied van branding kunt u bij ons terecht! Zin om binnenkort een bakje koffie te drinken? Tot dan!